Desigur, pentru a ne simți bine și comod

Desigur, pentru a ne simți bine și comod, trebuie să fim și comod, trebuie să fim

Sportul în aer liber ne ajută să ne integrăm mai bine în mediul din care facem parte, iar mecanismele de funcționare a organismului se activează la capacitate maximă, sângele pompat punând toate organele la lucru.

Sportul în aer liber diferă față de cel din sala de fitness. Antrenamentele variază în funcție de locul ales, iar condițiile meteo ne pot supune organismul unor noi provocări, astfel accentul punându-se pe echilibru, coordonare, forță și rezistență. De asemenea, studiile arată că atunci când facem antrenamente în aer liber, vremea frumoasă ne motivează și ne binedispune, astfel avem mai multă energie și ardem mai multe calorii.

Cele mai importante sporturi practicate afară sunt jogging-ul, plimbările cu rolele și cu bicicleta, tenisul, precum și sporturile de echipă. Desigur, pentru a ne simți bine și comod, trebuie să fim îmbrăcați corespunzător, de aceea se recomandă să purtăm haine care elimină transpirația, permit pielii să respire și reglează temperatura corpului. De asemenea, expunerea la soare ajută organismul să producă vitamina D, cu menţiunea să ne acoperim zonele sensibile, ochii şi capul.