Ce trebuie să știm despre pasteurizarea și ambalarea

Termenul de „pasteurizare” vine la numele savantului

Producătorul de micro-verdețuri Ador Plants activează de mai mulți ani pe piața locală, oferind vlăstari de ruccola, muștar, broccoli, ridiche, mazăre și floarea soarelui. Produsele sunt de asemenea naturale și ecologic curate și se comercializează în ambalaje a câte 70 și 150 de grame. Sunt crescute cu utilizarea instalației aeroponic growing și comercializate într-un ambalaj eco-convenabil.

Un alt produs este grâul verde (wheatgrass), crescut după aceiași tehnologie.

  • Din el se fac smoothie-uri
  • și shot-uri care au un
  • efect puternic de detoxifiere
  • și numeroase beneficii pentru sănătate.

Produsele Ador Plants pot fi găsite în rețelele Nr1, Pegas, Fourchette și Metro, sau pot fi procurate online prin intermediul paginii de facebook sau al site-ului oficial al companiei.

H2 Producătorii autohtoni de germeni și vlăstari

Germinatoarele au apărut deja în vânzare în rețelele de supermarketuri Nr1 (Viaduc (Hypermarket), Ciocana (str. Mircea cel Bătrân, 24) și Râșcani) și pot fi procurate la un preț de 72 lei 50 de bani. Pentru procesul de germinare, Bio Eco Alimente oferă mai multe mixuri de semințe eco de origine italiană la un preț de 30 lei (50g). Germinatorul nu are termen de exploatare și poate fi utilizat până când se defectează.

H3 Producătorii autohtoni de germeni și vlăstari

Comunitatea Sănătate'n verde viu este gestionată de Lucia Gavriliță, expert în nutriție (health educator), formatoare de opinie și promotor al unui stil de viață sănătos. Doritorii pot comanda germeni de floarea soarelui, lucernă și mazăre, crescuți din semințe certificate ecologic, procurate de la Alexei Micu (brandul ebio.md).Un alt produs este iarba de grâu, din care se poate face smoothie sau suc. Sucul din iarba de grâu este considerat cel mai puternic instrument de detoxifiere a întregului organism. Produsele pot fi cumpărate online pe pagina de facebook: Sănătate'n verde viu și pe blogul cu aceiași denumire.

H4 Producătorii autohtoni de germeni și vlăstari

Описание изображения

Datorită activității sale consacrate luptei pentru distrugerea microbilor prin tratament termic. Interesant este însă faptul că zona de interes a lui Pasteur a fost vinul şi berea, și nicidecum laptele. Abia în anul 1886, chimistul Frans von Soxhlet, a fost primul care a sugerat ca laptele vândut public să fie pasteurizat.

Pasteurizarea este o metodă de conservare a produselor alimentare, în special a celor lichide, care constă în încălzirea alimentelor la o temperatură de sub 100 °C, de obicei în jur de 60-70 °C, urmată de o răcire bruscă a acestora la 4-6 °C. Pasteurizarea se face pentru a distruge flora patogenă a produselor alimentare fermentabile şi a preveni alterarea acestora. În cazul laptelui e vorba de microorganisme patogene dăunătoare (de exemplu, E. coli, Salmonella și Listeria) care pot fi prezente în produsul crud.

Producătorul de micro-verdețuri Ador Plants activează de mai mulți ani pe piața locală, oferind vlăstari de ruccola, muștar, broccoli, ridiche, mazăre și floarea soarelui. Produsele sunt de asemenea naturale și ecologic curate și se comercializează în ambalaje a câte 70 și 150 de grame. Sunt crescute cu utilizarea instalației aeroponic growing și comercializate într-un ambalaj eco-convenabil.

Un alt produs este grâul verde (wheatgrass), crescut după aceiași tehnologie. Din el se fac smoothie-uri și shot-uri care au un efect puternic de detoxifiere și numeroase beneficii pentru sănătate. Produsele Ador Plants pot fi găsite în rețelele Nr1, Pegas, Fourchette și Metro, sau pot fi procurate online prin intermediul paginii de facebook sau al site-ului oficial al companiei.